#شهریار_زرشناس: عاملان مشکلات امروز طلبکار شدهاند!
نقدی بر بیانیه اخیر حزب کارگزاران سازندگی
⭕️ حزب #کارگزاران_سازندگی در روزهای اخیر با صدور بیانیهای به بررسی برخی اعتراضات کارگری در ماههای اخیر پرداخته و راهحلهایی برای حل مشکلات کارگران ارائه کرده است.
⭕️ بیانیه #حزب_کارگزاران از چند منظر قابل تحلیل و نقد است. اولاً اینکه کارگزاران در مقام یک مدعی و یک ناصح و مصلح ظاهر شده است و اینگونه وانمود میکند که آمده تا روند نابسامان امور را به سامان برساند در صورتی که این حزب، مسئول و چه بسا متهم و مقصر دشواریها و نابسامانیهای کنونی اقتصادی کشور است و اگر قرار است این حزب موضعی بگیرد قطعاً موضع ناصحیت نخواهد بود، بلکه باید موضع پاسخگویی باشد و پاسخ بدهد.
⭕️ مسئولان این حزب اما در بیانیه خود، موضع خود را عوض کردهاند که دلیل آن شرایط زمانی صدور بیانیه است. چراکه با توجه به تحولات یکی دو سال اخیر، شاهد اعتراضات بهحق کارگری در زمینه مسائل معیشتی بودهایم. اما نکته اینجاست که حقوقهای معوقه و شرایط دشوار معیشتی #کارگران، عمدتا نتیجه تهای اقتصادی حزب کارگزاران و نتیجه نحوه و نوع خصوصیسازی این حزب بوده است.
⭕️ مسؤولان این حزب به دنبال این هستند که از اعتراضاتی که نتیجه تهای اقتصادی خودشان است به عنوان فرصت استفاده کنند و الان به عنوان #مدعی ظاهر شوند تا خود را از موضع پاسخگویی خارج کرده و طلبکار شوند و میوه ی این موضعگیری را در #انتخابات آتی #مجلس و ریاستجمهوری بچینند.
⭕️ وجه دیگر بیانیه این است که #حزب_کارگزاران بار دیگر، ماهیت فکری نئولیبرالیستی خود را نشان داده است. تهای اقتصادی که ماهیت نئولیبرالیستی داشته و در سه دهه اخیر اجرایی شده است نتایج تلخ #اقتصادی اجتماعی بهوجود آورده است.
#شهریار_زرشناس: توسعه مدنظر حزب کارگزاران، توسعه سرمایهداری و در تقابل با #عدالت است / نژاد فقط در چند مورد از ت های نئولیبرال فاصله گرفت
⭕️ مسئله یک رویکرد ایدئولوژیک است نه یک حزب و سازمان. نسخه اقتصادی #نئولیبرال توسط عدهای از مدیران در سال۶۸ برای بازسازی اقتصاد کشور انتخاب شد. آن مدیران در سال ۱۳۷۵، #حزب_کارگزاران را تاسیس کردند و در سالهای ۶۸ تا ۷۶، ریلگذاری زیرساختی اقتصاد ایران را در دوران موسوم به #سازندگی انجام دادند. از سال ۷۶ به بعد هم علیرغم اینکه جریان اصلاحات ظاهرا قدرت را به دست گرفت باز هم تگذاری اقتصادی کشور از نظر رویکرد، الگو و اندیشه، تداوم همان خط فکری مدیران قبلی بود.
⭕️ علاوه بر این برخی از مدیران عضو کارگزاران هم در دولت #اصلاحات بودند. بنابراین مسئله ما مسئله حزب نیست بلکه مساله رویکرد ایدئولوژیک و نسخه اقتصادی اجتماعی است و چون این حزب، اصلیترین مدافع و مروج این رویکرد است و الان هم در بیانیهای که صادر کرده رسماً از این نسخه دفاع میکند من خطاب خودم را این حزب قرار دادهام.
⭕️ در دوران نژاد هم اگرچه مدیران کارگزارانی کمابیش کنار گذاشته شدند اما زیرساختهای اقتصادی و الگوهای تعیینکننده تگذاری اقتصادی، به هیچ وجه تغییر نکرد و همان خط نئولیبرالی تداوم یافت. دولت نژاد فقط در دو سه مورد، از این روندها فاصله گرفت که میتوان به ورود مستقیم دولت در فرآیند مسکنسازی یا تعیین یارانه نقدی اشاره کرد. وگرنه در روند کلی، دولت #نژاد متعهد به همان ریلگذاری اقتصادی بود که جریان نئولیبرال ایجاد کرده بود.
⭕️ در دولت کنونی، بخشی از مدیران کارگزارانی به عنوان مسئول حضور دارند و الگوی اقتصادی اجتماعی حاکم نیز همان الگوی #نئولیبرالی است. بنابراین سه دهه است که تهای سرمایهسالارانه حزب کارگزاران در حال اجراست و این تها، حرکت انقلاب در مسیر اجرای عدالت را کند و ایجاد مشکل کرده است. #توسعه مدنظر این حزب، توسعه سرمایهداری است و نتایجی که در سه دهه اخیر داشته، همگی در تقابل با #عدالت است. حالا اینها مدعی هستند عدالت از مسیر تهای توسعهای این #حزب میگذرد.
برگرفته از کانال تلگرامی دکتر شهریار زرشناس
▶️ @DrZarshenas
درباره این سایت